Skip to main content

U periodu od 28. ožujka do 1. travnja 2022. održana je prva edukacija u nizu pod nazivom “Menadžment volontera” u sklopu projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja“ koja je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda. Edukacija je održana putem video konferencije (ZOOM) u svrhu jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva.

U edukaciji su sudjelovali zaposlenici i volonteri Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske – među kojima su naša pedagoginja Iva Sokić i odgajateljica Ivana Čalić Kovačević, zaposlenici udruge POZOR! te POU „Dr. Ante Starčević“. Voditeljica edukacije je Marija Mažić koja nam je kroz četiri dana radionice uspjela približiti pojam volonterstva kao i vrste volontiranja te značajke rada s volonterima. Također nam je dala odgovore na sva pitanja vezana uz volontiranje. Sudionici edukacije dobili su nova znanja i vještine koje će moći dalje koristiti za bolje i kvalitetnije provođenje aktivnosti volontiranja u svojoj lokalnoj zajednici.

U nadolazećem periodu planirano je provesti još 5 edukacija te ćemo se nastaviti družiti u zanimljivom i edukativnom okruženju.

Za više informacija o samom programu projektu pogledajte na službenoj web stranici projekta: https://sutnjanijezlato.eu/.