Skip to main content

Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, zajedno s partnerima udrugom POZOR! i Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ sudjeluje u projektu „Šutnja nije zlato – knjigom i razgovorom do rješenja“. Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Cilj projekta je osnaživanje kapaciteta nositelja i partnera za poslovanje u kriznim uvjetima, te razvijanje volonterskih programa pomoći i podrške tinejdžerima u prevladavanju stresa uzrokovanog pandemijom, potresima i drugim izazovima odrastanja. Prema potrebama lokalne zajednice izradit će se i provesti tri nova volonterska programa: „Nije lako biti tinejdžer”, „Pandemija, škola, obitelj i ja” i „Potres na stres” na području Zagreba, Ličko–senjske i Sisačko–moslavačke županije.

Projektom se Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, POZOR! i Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ žele povezati međusobno, ali i s drugim organizacijama u cilju prilagodbe poslovanja i aktivnosti u kriznim situacijama s naglaskom na pružanje pomoći djeci i mladima.

Učenički dom Dora Pejačević također je uključen u realizaciju aktivnosti iz projekta te su pedagoginja Iva Sokić i odgajateljica Ivana Čalić Kovačević sudjelovale na prvim edukacijama u sklopu projekta.

Poveznica na službenu mrežnu stranicu projekta: https://sutnjanijezlato.eu/