Što smo?

Učenički dom Dora Pejačević je odgojno-obrazovna ustanova namijenjena učenicama srednjih škola koje se školuju izvan mjesta stalnog boravka, dok u izuzetnim slučajevima smještaj možemo ponuditi studenticama, polaznicama raznih seminara, tečajeva i ekskurzija.

Korisnicama doma pružaju se usluge smještaja i prehrane, osiguravaju optimalni uvjeti za učenje te se potiče kreativno korištenje slobodnog vremena. Program odgoja i obrazovanja provodi se u šest odgojnih skupina kroz mentorski rad, izborne (badminton, šah, pikado, streljaštvo, odbojka, stolni tenis, dramska, plesna, folklor, fotografska i kreativne-likovne radionice) i posebne programe (adaptacija, humanitarni rad, knjižnica, novinarska grupa, spolno zdravlje, info-kult, ekologija, sport i ja kroz školski kalendar, društvene igre, Erasmus+). Život u domu je značajan i kao faktor socijalizacije, u sklopu čega se organiziraju izleti, sudjeluje na Domijadi, likovnim kolonijama, obilježavaju važni datumi uz prigodne proslave i programe te druženje s drugim učeničkim domovima.

Na početku svake školske godine radi se na programu adaptacije i separacije naših učenica kroz različite radionice, edukacije i razgovore. Upućuje ih se na prihvaćanje raznih vještina, znanja, stavova, vrijednosti i ostalih iskustava potrebnih za uspješno funkcioniranje u sredini u kojoj žive. Jedan od naših zadataka svakako je i usmjeravanje učenica na pozitivan odnos prema različitostima, njegovanju kvalitetnih međuljudskih odnosa te usvajanje vlastitih vrijednosti za lakše suočavanje sa životnim izazovima.

Učenički dom Dora Pejačević nudi smještaj za 120 učenica koje su smještene na tri kata u trideset i devet trokrevetnih soba s balkonom i tri jednokrevetne. Na svakom katu djevojke imaju zajednički dnevni boravak s TV-om i kutkom za glačanje, čajnu kuhinju s frižiderima i sanitarni čvor.

U prizemlju se nalazi blagovaona, zbornica, ured pedagoginje, zdravstvene voditeljice te uredi administrativnog osoblja. U podrumu je smještena knjižnica, informatička učionica, fitness dvorana, apartman za izolaciju, praonica i peglaonica rublja.

Pogled s balkona svake sobe pruža se na park koji okružuje dom. Posebno smo ponosi na naš nagrađivani unutarnji vrt, koji je povezan s košarkaškim igralištem.