Riječ ravnateljice

Dobrodošli na web stranice Učeničkog doma ”Dora Pejačević” u Zagrebu. Na našim se stranicama možete upoznati s ponudom smještaja u domu i svim popratnim aktivnostima i sadržajima vezanim za boravak i školovanje učenica.

Naš se učenički dom nalazi na odličnoj lokaciji, lako dostupnoj većini školskih i fakultetskih centara u Zagrebu. Uz to, dom se nalazi u neposrednoj blizini Maksimira, niza prekrasnih perivoja pogodnih za odmor u prirodi, sportove i rekreaciju ili pak opuštajuće šetnje u predahu od učenja, u zelenilu i na čistom zraku.

Osim odličnih smještajnih kapaciteta, naš dom krasi i neprekidna skrb za naše korisnice u vidu pedagoške podrške, odlične prehrane, medicinske skrbi stručnog liječničkog osoblja, pomoći pri učenju profesora općih predmeta, dodatnih zabavnih i edukativnih sadržaja, kao i niza kreativnih aktivnosti poput dramske, sportske ili plesne, koje će potaknuti svaku mladu djevojku na razvijanje osobnih sposobnosti i svaki slobodni trenutak pretvoriti u kreativni.

Na putu u samostalnost ponudit ćemo vam svoje znanje, pomoć i iskustvo, svoje vrijeme i skrb. Koliko ćete od toga iskoristiti ovisi o vama i vašim radnim sklonostima, kao i zalaganju. Uvjerena sam da ćemo međusobnim nastojanjima zajednički suživot oblikovati na obostrano zadovoljstvo.
Svim sadašnjim i budućim učenicama želim da ostvare svoje ambicije povezane sa školovanjem i napretkom uopće. Budite kao i mi i mnoge vaše prethodnice, ponosne da smo bili dio ostvarenja vaših želja!

Povijesni pregled razvoja učeničkog doma “Dora Pejačević”