Skip to main content

Sudjelovali smo u drugoj edukaciji “Design thinking” u sklopu projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja”. Edukacija je održana u svrhu jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva te je održana u periodu od 11. do 15. travnja 2022. Budući da su epidemiološke mjere dozvolile, prvi dan edukacije imali smo sastanak uživo u Zagrebu u prostoru Učeničkog doma Marije Jambrišak, dok je ostale dane edukacija bila putem online platforme (ZOOM).

Edukaciju nam je pripremila voditeljica Marija Mažić koja ima dugogodišnje iskustvo u provođenju ove metodologije. Edukaciju su slušali zaposlenici i volonteri Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, udruge POZOR! i POU „Dr. Ante Starčević“. Voditeljica je tako sudionicima edukacije približila koncept inovativnog procesa Design thinking-a, koji je iterativni pristup rješavanju problema. Također smo uživali u primjeni alata Design thinkingu u praktičnom dijelu gdje je nastalo puno ideja u svezi provođenja aktivnosti koji su predviđeni u volonterskim programima: “Pandemija, škola, obitelj i ja”, “Potres na stres” i “Nije lako biti tinejdžer”. Cilj edukacije bio je podići svijest sudionika o vlastitim sposobnostima i sustavnom kreativnom razmišljanju u poslovnom i privatnom okruženju te važnosti fokusiranja na rješenja, a ne probleme. Edukacija je završila u inspirativnom duhu te su polaznici shvatili kako možemo pravilno usmjeriti svoju kreativnost pomoću alata DT-a.

Za više informacija o samom programu projektu pogledajte na službenoj web stranici projekta: https://sutnjanijezlato.eu/.