Skip to main content

U sklopu Erasmus+ projekta  UUDRH-e Održivi razvoj u učeničkim domovima Republike Hrvatske, ravnateljica Suzana Jambrešić boravila je od 13. do 17. listopada 2023. u glavnom gradu španjolskog otoka Tenerife, Santa Cruz de Tenerife. To je ujedno bio i prvi Erasmus+ projekt UUDRH-e, a traje 1.9.2023. – 30.11.2024. godine.

Ravnateljica je tijekom mobilnosti pohađala tečaj pod nazivom Green future, a neke od najzastupljenijih tema bile su recikliranje plastike i odjeće, temelji održivosti zelena budućnost.

Na tečaju je pokriveno svih 17 ciljeva održivog razvoja koji se temelje na društvu, okolišu i gospodarstvu, a sve naučeno primjenjivo je u svakodnevnom radu s djecom i zaposlenicima. To je od iznimne važnosti budući da održivost nije samo globalno pitanje, već i ideja koju možemo integrirati u naše lokalne zajednice i organizacije. Primjenom ovih ciljeva, doprinosimo boljoj budućnosti za sve nas –  kako bismo održali ravnotežu između zadovoljenja sadašnjih potreba i očuvanja resursa za buduće generacije.

CILJEVI:

  • Steći dublje razumijevanje klimatskih promjena, mijenjati vlastito ponašanje i djelovati kako bi utjecali na školu/dom i učenike
  • Upoznati se sa metodologijom i okvirom za poučavanje klimatskih promjena
  • Steći šire razumijevanje praksi, politika i sustava obrazovanja o okolišu i održivosti u EurpiPovećati svijest o povezanosti ekoloških i društvenih pojava