Skip to main content

Naše su učenice svojim sudjelovanjem na ovogodišnjoj, 48. Regionalnoj Domijadi još jednom pokazale svoje izvanredne kreativne, stvaralačke i sportske sposobnosti.

U sportskim kategorijama, učenice su na Regionalnoj Domijadi osvojile prvo mjesto iz šaha, gdje su sudjelovale učenice Maria Jasek i Ana Šokčević uz mentoricu Željku Novačić te iz badmintona, u kojem su sudjelovale učenice Antonija Čmarec, Ana Šokčević, Martina Gvozdanović i Lucija Mežnarić, uz mentoricu Željku Novačić.

Prezentacija radova iz područja kulturnog stvaralaštva održana je u prostoru Kulturnog centra Travno 7. i 8. travnja 2022., a naše su učenice sudjelovale u glazbeno-plesnom izrazu (plesna i pjevačka skupina), multimedijalnom (slikarstvo, skulptura, industrijski dizajn, crtež, rukotvorine, modni dizajn, fotografija i film) te dramsko-scenskom izrazu (monodrama). U navedenim kategorijama smo osvojili tri prva mjesta stručnog žirija te dva prva mjesta učeničkog žirija.

Plesna skupina „STINA“ pod vodstvom mentorice Željke Novačić i plesnog trenera Tomislava Tržana osvojila je 1. mjesto stručnog žirija za plesnu točku pod nazivom „Astronaut in the Ocean“.

Učenica Stella Margetić pod vodstvom mentorice Tatjane Zdeličan Jugo osvojila je 1. mjesto stručnog žirija za crtež „Zabranjena ljubav“.

Slika 1. „Zabranjena ljubav“, crtež učenice Margetić

Učenica Antea Šoštarić pod vodstvom mentorice Morane Krstić osvojila je 1. mjesto stručnog žirija za film „Živi mrtvac“ (URL: https://www.youtube.com/watch?v=qkPaubE6Opg&t=4s)

Učenice su se vratile pune dojmova i prekrasnih uspomena, a sad im još ostaje nastaviti marljivo vježbati za Državnu Domijadu koja će se održati u svibnju u Rovinju.

Čestitke još jednom svim učenicama koje su sudjelovale na Regionalnoj Domijadi, kao i njihovim mentoricama!

U galeriji donosimo dio odlične atmosfere s 48. Regionalne Domijade.