Skip to main content

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo je sufinancirati naš projekt pod nazivom “Od ideje do realizacije – kreativnost u učeničkom domu”, u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u šk. god. 2023./24., što je omogućilo dodatna sredstava za rad s našim učenicama.
Kreativnost, obogaćivanje sadržaja, podizanje razine svijesti, socijalizacija i timski rad su ključni elementi za dinamično i poticajno okruženje u učeničkom domu. Zato smo kombinacijom umjetnosti, tehnike i digitalne tehnologije otvorili mnoge mogućnosti za izražavanje i stvaranje nečega jedinstvenog.
Rad s glinom i keramikom pruža učenicama priliku da izraze svoju kreativnost kroz oblikovanje i stvaranje vlastitih umjetničkih djela. Snimanje animiranog filma omogućuje im da istraže svijet animacije i filmske umjetnosti, dok se umjetnička fotografija bavi vizualnim izražavanjem i kompozicijom. Sve ove aktivnosti pružaju učenicama jedinstvene prilike za učenje i razvoj vještina koje će im biti korisne u
budućnosti. Posebno je važno što se učenice imaju prilike susresti s tradicionalnim znanjima koja nisu svakodnevno prisutni u njihovim životima. Ovo otvara prostor za očuvanje i promicanje kulturne baštine te potiče razumijevanje i poštovanje tradicionalnih oblika umjetnosti i znanja.

 

Odgajateljice Tajana Zdeličan i Ivana Čalić Kovačević