Skip to main content

Projekt „I ja mogu drugačije!“ provodi Udruženje „Djeca prva“ kao nositelj projekta, u partnerstvu s Učeničkim domom Križevci i Učeničkim domom Dora Pejačević. Projekt se provoditi na razni dvije županije: Koprivničko-križevačka županija i Grad Zagreb u periodu od 13.10.2022. do 31.08.2023.

Provedbom projektnih aktivnosti planira se pridonijeti prevenciji svih oblika vršnjačkog nasilja na području Grada Zagreba i Koprivničko-križevačke županije. U provedbu projekta uključit će se djeca i mladi koji su učenice i učenici u dobi od 14 do 19 godina u sustavu redovnog obrazovanja i na smještaju u učeničkom domu (dom Križevci i dom Dora Pejačević), a sudjelovat će u radionicama univerzalne prevencije nasilja, školi u prirodi te informativnoj kampanji prevencije nasilja. Također, uključit će se i informirati njihovi roditelji te stručni suradnici i djelatnici učeničkih domova o važnosti prevencije svih oblika vršnjačkog nasilja.
Za učenike i učenice te njihove roditelje koji se susreću s problemom nasilja (bilo da se nalaze u ulozi osobe koja trpi nasilje, osobe koja čini nasilje ili osobe koja promatra) u savjetovalištu Udruženja „Djeca prva“ osigurat će se stručno savjetovanje kao pomoć u prevladavanju problema povezanih s okolnostima nasilja. Ukoliko se kod korisnika koji sudjeluju u projektu ili drugih učenica i učenika u učeničkim domovima u suradnji sa stručnim službama identificiraju ovakvi problemi i potreba za stručnim savjetovanjem, također
će se omogućiti usluga savjetovanja.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.