Skip to main content

U protekloj godini, učenice našeg doma doživjele su vrijedno iskustvo kroz provedbu posebnog programa pod nazivom “Naših ruku djelo”. Ovaj program poticao je kreativnost i samostalnost učenica kroz raznolike radionice.

Jedna od najzanimljivijih aktivnosti bile su kulinarske radionice koje su oduševile sve sudionice. Učenice su se upustile u izradu raznih delicija, istražujući svijet pekarskih umijeća. Kroz radionice su imali priliku naučiti kako pripremiti ukusne poslastice koristeći integralno i pirovo brašno. Između ostalog, pravile su kiflice i tradicionalni domaći kruh. Učenice su se također posvetile izradi palačinki od jabuka, vlasca i špinata, štrudle i pite od jabuka, pizze, izradile su mješavinu začina od povrća i pekle božićne kolače. Ove aktivnosti ne samo da su poticale kulinarske vještine, već su također promicale zdraviji pristup prehrani kroz upotrebu svježih i prirodnih sastojaka.

Osim kulinarskih doživljaja, učenice su imale priliku iskazati svoju kreativnost kroz različite aktivnosti poput pletenja traka za kosu i izrade narukvica. Učenice su izrađivale unikatne komade nakita koji su odražavali njihovu osobnost i stil.

Posebno zapažen dio programa bio je fokusiran na izradu prirodne kozmetike. Učenici su se upustili u stvaranje vlastitih maski za lice i pilinga za tijelo koristeći prirodne sastojke poput meda, kokosovog i maslinovog ulja, zelene gline i eteričnih ulja. Ove aktivnosti ne samo da su promicale ekološki osviješten pristup ljepoti, već su učenicima omogućile dublje razumijevanje sastojaka koje stavljaju na svoju kožu.

Kroz sve ove radionice, učenice su ne samo stvarale prekrasne proizvode, već su također razvijale timsku suradnju, kreativnost i samopouzdanje.

Senka Kovačević