Skip to main content

Dana 2.12.2023. u Dubravi je održana I. Sportska olimpijada, tj. I. OLIMPIJSKE IGRE Dubrava 2023., u organizaciji Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava, Osnovne škole Granešina te odgojno-obrazovnih ustanova i sportskih klubova kao partnera događaja. Ukupno je sudjelovao 21 partner, između kojih i naš dom Učenički dom Dora Pejačević.

Manifestacija koja je spajala sportsku, znanstvenu, javnozdravstvenu i edukativnu dimenziju, ujedno je poticala zajedništvo, inkluziju i promicanje zdravih stilova života. Uz sportove na terenu organizirana je i stručno-znanstvena konferencija pod nazivom “SPORT I ZDRAVLJE”, te je održan niz znanstvenih i stručnih izlaganja od strane raznih predavača među kojima je i mr.sc. Andreja Marcetić,  organizatorica ovog događanja, koja je predstavila temu “Zdrav, aktivan i kvalitetan život”.

I. Sportska olimpijada u Dubravi okupila je impresivan broj sudionika (njih 540) koji su sudjelovali u različitim disciplinama: rukomet, nogomet, košarka, šah, atletika, plivanje i taekwondo. Osim toga, u programu su bile uključene i rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom, kao i tradicionalni sportovi koje je vodila prof. kineziologije, Željka Novačić iz našeg učeničkog doma.

Više o igrama možete pogledati na linku:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02hL7B8HYjo9hmdXuTbmf4RMN2qQvydDrAoR8ki1jbdZuA2yECfKYmzDQqgJiWiEejl&id=61550991429484&sfnsn=mo