Skip to main content

U prostoru Kulturnog centra Travno, 21. i 22. ožujka 2023. godine održala se 49. Regionalna Domijada, a naše su učenice pod vodstvom voditelja izbornih aktivnosti sudjelovale u glazbeno-plesnom, dramsko-scenskom i multimedijalnom izrazu. 

U području multimedije učenice su se predstavile svojim fotografijama, crtežima, slikama, skulpturama i rukotvorinama. Učenica Larisa Turk predstavila nas je fotografijom „Realnost“ , a  učenica Sara Curman s dvije fotografije „Motus“. Crtežom „Sanjarica“ predstavila nas je učenica Stella Margetić. U kategoriji rukotvorina predstavila nas je učenica Lorena Turk svojim djelom  „Jedan svijet, mnogo boja“ te je osvojila 3. mjesto učeničkog žirija. U području slikarstva su nas predstavile učenice Larisa Turk s djelom „Misli pozitivno“ i Elena Pirc s djelom „Colors“. U izradi skulpture su se okušale učenice Gabrijela Mihekovec i Mia Čaić koje su oblikovale osebujan rad nazvan „La Manche“ te učenica Rea Smažil koja je svojim radom „Kad sve miriši“ osvojila 3. mjesto stručnog žirija.

Čestitke umjetnicama i voditeljicama Ivani Čalić Kovačević i Tajani Zdeličan Jugo.

Naše su nas učenice predstavile i u glazbeno-plesnom izrazu. Plesna skupina „Viki i petana“, u kojoj plešu učenice Viktoria Lukšić, Ana Trupeljak, Hanna Kocijančić, Ljiljana Miljanović, Ana Lara Marlais i  Ana Iličić, izvedbom koreografije na svjetskoj razini koja je oživjela kroz pjesmu „Let them know“ osvojila je 1. mjesto stručnog žirija.

Glazbena skupina „Dommine“, koju čine učenice Monika Martinović, Iva Derifaj, Zorana Vuković, Lea Bušić, Mirka Matuša Popović, Lucija Butković, Gabrijela Vlahović i Hana Lucić, u vidu mjuzikla izvela je kultnu pjesmu „Mamma mia – ABBA“. Dommine su svojim razigranim nastupom osvojile simpatije svih prisutnih, a ujedno i  3. mjesto stručnog žirija. 

Čestitke raspjevanim plesačicama i rasplesanim pjevačicama te njihovim mentoricama Željki Novačić i Morani Krstić.

U području dramsko-scenskog izraza, s predstavom suvremene tematike ovisnosti o društvenim mrežama simbolično nazvanoj “Tik-Tok”, predstavila nas je dramska skupina “Rondo C” koju čine učenice Lucija Kovačević, Lea Bušić, Hannah Moguš, Lana Flikač, Isabela Grladinović Hrdžić, Lana Zarić i Lorena Turk. Svojim su kritičko-komičnim nastupom osvojile 3. mjesto stručnog žirija.

Čestitke mladim glumačkim nadama i voditelju dramske skupine Danielu Skoku.

Također, zahvaljujemo učenicama Gabrijeli Mihekovec, Loreni Eror i Magdaleni Šut na sudjelovanju u radu učeničkog žirija, a našim plesačicama  želimo svu sreću i što bolji plasman na Državnoj Domijadi u Rovinju!

Tekst: Iva Župan i Daniel Skok