Skip to main content

U subotu, 28. rujna, odgajateljice Željka Novačić i Tajana Zdeličan su s učenicama sudjelovale na Prvoj inkluzivnoj olimpijadi u Dubravi.

Na olimpijadi je sudjelovalo oko 300 sudionika uključujući djecu, mlade, starije osobe, osobe s invaliditetom, kao i predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, sportskih klubova, ustanova socijalne skrbi, udruga i lokalne zajednice.

Svečano otvorenje je održano 26. rujna 2024. u Narodnom sveučilištu Sesvete, a glavni dio je održan 28. rujna kad se više od 300 sudionika natjecalo u različitim sportskim aktivnostima (odbojka, košarka, atletika, planinarenje itd.).

Uz sportske aktivnosti, manifestacija je obogaćena i brojnim edukativnim sadržajima poput likovnih i STEM radionica koje su privukle pažnju sudionika.

Odgajateljica Novačić je vodila kružni trening i natjecanje u pučkim igrama, a odgajateljica Zdeličan je provela radionicu izrade floralnih motiva od ukrasnog papira.

Iako je jutro bilo kišno i spriječilo druženje na otvorenom, brojne sportske i edukativne aktivnosti, uz druženje i nova poznanstva, uljepšale su nam dan i ispunile ga zabavom!