Likovna grupa

Likovna grupa u našem domu djeluje već nekoliko godina te su u njoj svoju kreativnost mogle razviti i pokazati mnoge naše djevojke.

Voditeljica likovne grupe je prof. Lidija Žaja.

1 2 4 5

 

 

 

 

 

 

Dramska grupa

Dramska grupa u našem domu djeluje već dugi niz godina, a glavni cilj je razvijati i poticati kreativne sposobnosti učenica, širiti znanje iz književnosti te razvijati ljubav prema umjetnosti, prozi, lirici, pisanoj riječi i kazalištu.
Dramska grupa redovito sudjeluje na Domijadi, na kojoj je imala niz zapaženih uspjeha u izvođenju igrokaza i recitacija:

Dramska grupa rado gostuje u drugim učenickim domovima, domovima umirovljenika i sl.

Dramsku grupu vodi prof. Andrea Bračun.

1 2

 

 

 

 

 

Pjevanje i sviranje

Slobodnu aktivnost pod nazivom “Pjevanje i sviranje” u našem domu vodi prof. Ivana Harapin Gajić.

3 4

 

 

 

 

 

 

Ekološka grupa

Ekološka grupa brine o ljepoti našeg okoliša (našeg vrta i parka ispred doma) te o održavanju akvarija tijekom cijele godine. Akvarij uljepšava unutrašnjost blagovaonice, a učenice s ljubavlju brinu o ribicama.

Unutrašnjost doma ispunjena je sobnim biljem, kao i balkoni učeničkih soba od proljeća do jeseni, o čemu se također brinu učenice ekološke skupine.

Važni datumi vezani uz ekološku tematiku obilježavaju se prigodnim panoom u predvorju doma. Ekološka skupina radi na osvješćivanju važnosti ekologije za budućnost. Ekološku grupu vode prof. Stanislava Kožar i noćna paziteljica Jadranka Masnec, srce našeg ekološkog tima.

2 5 6

 

 

 

 

 

 

Odbojka

Iako je odbojka novi sport kojim se djevojke mogu baviti u našemu domu, već smo ostvarili zapažene rezultate na Domijadi i prijateljskim susretima. Odbojku vodi prof. Željka Novačić.

1 2

 

 

 

 

 

 

Badminton

Ove godine po prvi puta u sportskom djelu Domijade uključen je i  badminton. Pod vodstvom prof. Novačić učenice Mia, Dora i Mateja prijavile su ekipu  za natjecanje koje se održavalo od 2.mjeseca 2016. godine u Učeničkom domu Novi Zagreb, svakog četvrtka.  Redovito  i naporno smo trenirali tijekom cijele godine, a u izjednačenoj i fair play borbi u zadnjem derbi kolu pobjedu smo odnjele mi , Učenički dom Dora Pejačević ispred učenica Učeničkog doma Tehničke škole  s rezultatom 3:2.

 

Novinarska grupa

Naš novinarski tim je do sada izdao 8 brojeva našeg časopisa Dora, a aktivni smo i u lokalnoj zajednici – imamo redovitu kolumnu u on-line novinama Maksimir moj kvart. Novinarsku grupu u našem domu vodi prof. Ivana Harapin Gajić.

 

Kompjutorska učionica

U domu djevojke mogu koristiti kompjutorsku učionicu s devet računala koja imaju ”online” pristup bez vremenskog ograničenja (ADSL). Osim tijekom školske godine, kada najčešće koriste računala za traženje brojnih referata, djevojke koriste računala i za pisanje maturalnih radnji te druge školske potrebe. Igrice i facebook su dozvoljene samo u slobodno vrijeme.

3 4

 

 

 

 

 

 

Ples

Od školske godine 2008./2009. u našem domu djeluje i Plesna grupa na kojoj se, uz obaveznu rekreaciju, uče i uvježbavaju različite plesne tehnike i maštovite koreografije. Skupinu vodi prof. Ivana Harapin Gajić.

5 6

 

 

 

 

 

 

Fitnes i pilates

U domu postoji mali fitnes centar u kojem djevojke mogu svoje slobodno vrijeme provesti vozeći sobni bicikl, trčeći na traci za trčanje, vježbajući mišiće na multifunkcionalnoj spravi, na Orbitracku ili vježbajući pomoću rastezljivih traka, pilates lopti, bućica, vijača, utega i sl.

111 11111

 

 

 

 

 

 

Stolni tenis

Stolni tenis u našoj maloj sredini ima dugu tradiciju. U domu posjedujemo stol za stolni tenis te nekoliko reketa. Svoje znanje možete usporediti i sa ostalim učenicama iz drugih domova, u međudomskoj lizi.

Stolni tenis vodi profesorica Željka Novačić.

1 2

 

 

 

 

 

 

Streljaštvo

Streljaštvo u našem domu vodi prof. Željka Novačić, a treninzi se održavaju u Streljačkom klubu “Medveščak”.

Ove smo godine ostvarili izvrsne rezultate na županijskoj Domijadi, a sljedeće godine očekujemo još jaču ekipu.

3 4

 

 

 

 

 

 

Kulturno-umjetnički život

Odlaske na kazališne predstave i  kino projekcije, muzeje, zvjezdarnicu i ostale kulturne sadržaje u gradu Zagrebu u vodi prof. Mirjana Jović.

5

Copyright © 2014. Učenički dom Dora | Izrada: Web-Pulse.eu & Weblogic Studio