12Vrijeme obroka

Doručak do 7.45 h
Ručak od 12 do 16 h
Večera od 19 do 20.45 h

Djevojke objeduju u ugodnom ozračju blagovaone. Zid je 1985. godine oslikan maturalnim radom jednog učenika koji je pohađao obrtničku školu za soboslikara te nam je ostavio svoj rad u trajnoj uspomeni.

Ugodnom ambijentu doprinose i ribice u našem veselom akvariju o kojima brigu vodi naša ekološka skupina na čelu s prof. Ljiljanom Jurčević.

3Tri obroka svakoga dana sastavljena su u suradnji glavne kuharice,  zdravstvene voditeljice, dežurnog odgajatelja te svih učenica koje u sastavljanju jelovnika žele sudjelovati.

Na ulazu u blagovaonu djevojke se služe sanitarnim čvorom u kojem mogu obaviti higijenu ruku prije objeda.

U kuhinji rade tri kuharice i dvije pomoćne radnice koje svakodnevno spravljaju tri svježa objeda, a u tome im pomaže ekonom koji organizira nabavku svježih namirnica.

PRIMJER TJEDNOG JELOVNIKA

4Utorak
– čaj, mlijeko, kakao, linolada, maslac, med, marmelada
– govedska juha, pašticada, krumpir, salata, sok; vegetarijanski – odrezak od poriluka
– topli sendviči, kompot

 

5Srijeda
– čaj, mlijeko, kukuruzne pahuljice (cornflakes), maslac, med, marmelada
– povrtna juha, sarma, restani kriumpir, voće; vegetarijanski – rižoto od povrća
– punjene palačinke, acidofil

 

6Četvrtak
– čaj, mlijeko, kava, musli, maslac, med, marmelada
– pileća juha, pileći naravni, umak od šampinjona, zeleni rezanci, salata, sok; vegetarijanski – zeleni rezanci u umaku od šampinjona
– krpice sa zeljem, pečene hrenovke, bio aktiv

 

7Petak
– čaj, mlijeko, lisnato sa sirom, lisnato s marmeladom
– krem juha od šparoga, rižoto od plodova mora, pastrva s krumpirom, salata, voće, sok
– krumpiruša, zapečeni štrukli, cedevita

 

8Subota
– čaj, kava, mliječni namaz
– grah varivo s kobasicom, puding, sok
– pizza, ab-kultura

 

9Nedjelja
– čaj, mlijeko, Čokolino
– govedska juha, pečenje “Zagreb”, restani krumpir, salata, kolač, sok
– čajna, mliječni namaz, sir, voće
(suha večera)

11Ponedjeljak
– čaj, kava, maslac, med, marmelada
– povrtna juha, svinjetina u grašku, riža, pire, salata; vegetarijanski – dinstano povrće s rižom
– špagete bolonjez, salata

Svakih 7 dana vršimo promjenu jelovnika uz konzultacije s djevojkama, dietetičarkom – medicinskim osobljem i kuharicam.

 

Copyright © 2014. Učenički dom Dora | Izrada: Web-Pulse.eu & Weblogic Studio